T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokulu

"SIFIR ATIK" YARIŞMASI

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda, öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi çözümleri geliştirmek amacıyla "Sıfır Atık Yarışması" yapılacak.   Buna göre resmi ya da özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bireysel eserlerinin yanı sıra okullardan iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasının hedeflendiği yarışma kapsamında, "Atıktan Sanata İleri Dönüşüm", "Sıfır Atık Projeleri" ve "İyi Uygulama Yapan Okul" olmak üzere üç farklı kategoride yarışma düzenlenecek.   Bu kapsamda, "Atıktan Sanata İleri Dönüşüm" ve "Sıfır Atık Projeleri" başlıklı yarışmalarda birinci olan okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bisiklet ve çevre dostu öğrenci seti, ikinci olanlara tablet, üçüncü olanlara akıllı saat hediye edilecek. Yine bu yarışma dallarında birinci olan lise öğrencilerine ise dizüstü bilgisayar, ikinci olanlara elektrikli bisiklet ve üçüncü olanlara tablet hediye edilecek.   Okulların yarışacağı "İyi Uygulama Yapan Okul" kategorisinde ise birincilik ödülü olarak "çevre beratı" takdim edilecek.   Yarışmalar kapsamında 26 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek. Ödül almaya hak kazananlara ödülleri, 30 Mart'ta verilecek.   Yarışma şartnamesi için tıklayınız. 

 

 

23-02-2024

  

SIFIR ATIK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 

Madde 5- Sıfır Atık konusunda sanatsal, özgün eserler, proje fikirleri ve iyi uygulamaları içeren yarışmalar düzenlenmektedir. Yarışmanın Konusu

Madde 6- Temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda Sıfır Atık Yarışması amaçları doğrultusunda;

 6.1. Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Yarışması (Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri Arası) 6.2. Sıfır Atık Projeleri Yarışması (Ortaokul ve Lise Öğrencileri Arası)

6.3. İyi Uygulama Yapan Okul Yarışması (Okullar Arası)

10.1. Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Yarışması

a) Katılımcılar kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü tekniği ve malzemeyi kullanmakta serbesttir. b) Yarışmaya katılacak öğrenciler, ekte yer alan formları doldurup imzalayacaklardır.

c) Yarışmaya projelerin detaylarını anlatan sunum, fotoğraf ve video gibi tanıtım materyalleri ile katılım sağlandıktan sonra, söz konusu materyaller öğrencinin okulunda muhafaza edilecektir. Okul birincisi olarak seçilen eser uygun taşıma koşulları göz önüne alınarak ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.

 ç) İl komisyonu tarafından seçilen bir eser, Bakanlık değerlendirmesine uygun şekilde düzenlenerek gönderilecektir. (Adres: MEB Beşevler Kampüsü, J Blok-İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı: Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Cad. Emniyet Mah. Yenimahalle-ANKARA)

d) Belirtilen şartları taşımayan tasarımlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

 e) Bakanlığa gönderilen tasarımlar ve dokümanlar iade edilmeyecektir.

f) Tahrip olmuş, anlaşılmayan veya videosu/fotoğrafı net görülmeyen tasarımlar kabul edilmeyecektir.

g) Teslim tarihinden sonra ilgili birime ulaşan tasarımlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

ğ) Projelerin, e-postayla gönderilmesi veya başka bir sorun nedeniyle meydana gelebilecek zararlardan ve gecikmelerden değerlendirme komisyonları sorumlu değildir.

h) Eserler, şartnamede yer alan Tablo-1’e göre okul, ilçe, il ve Bakanlık düzeyinde oluşturulacak komisyonlar tarafından değerlendirilecektir.

 

10.3. İyi Uygulama Yapan Okul Yarışması

a) Yapılan çalışmalara ve uygulamalara ilişkin çalışmaların belgelenmesi gerekmektedir. Yarışmaya projelerin detaylarını anlatan sunum, fotoğraf ve video gibi tanıtım materyalleri ile katılım sağlanacaktır.

b) Okul müdürleri ekte yer alan formları doldurup imzalayacaklardır.

 c) Yarışmaya katılan okullara ait dokümanlar iade edilmeyecektir.

 SIFIR ATIK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 5 ç) Tahrip olmuş, anlaşılmayan veya videosu/fotoğrafı net görülmeyen uygulama örnekleri kabul edilmeyecektir.

d) Sıfır Atık Temel Seviye Belgesi olmayan okullar değerlendirmeye alınmayacaktır.

e) Teslim tarihinden sonra ilgili birime ulaşan uygulama örnekleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

 f) Uygulama örneklerinin e-postayla gönderilmesi veya başka bir sorun nedeniyle meydana gelebilecek zararlardan ve gecikmelerden değerlendirme komisyonları sorumlu değildir.

g) Uygulama örneklerinin değerlendirilmesi, şartnamede yer alan Tablo-3’e göre ilçe ve il seviyesinde oluşturulacak komisyonlar tarafından gerçekleştirilecektir.

ğ) Yarışmaya her tür ve seviyede okul katılım sağlayabilir.

 

Ödüllendirme ve Ödül Töreni

Madde-13 Dereceye giren yarışmacılara verilecek ödüller şu şekildedir.

 Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Yarışması

Sıfır Atık Proje Yarışması

Sıfır Atık Projesini İyi Uygulayan Okul Yarışması

Okul Öncesi

1. Bisiklet + Çevre Dostu Öğrenci Seti

2. Tablet

3. Akıllı Saat İlkokul 1. Bisiklet + Çevre Dostu Öğrenci Seti Bisiklet + Çevre Dostu Öğrenci Seti

2. Tablet

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 12:22 - Görüntülenme: 221
Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı
  Beğen | 0  kişi beğendi