T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokulu

77. Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Semineri

77. Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası ile ilgili Beyoğlu Verem Savaş Dispanseri Başhekimi Dr. Vildan Oktay Tümer tarafından 10  Ocak Çarşamba günü saat 11.00 de Şişli Nilüfer Hatun Ortaokulu Konferans salonunda tüm kamu kurumu yöneticilerine ve personellerine Verem nedir? Tanı-Teşhis-Tedavi konu başlıklarına yönelik seminer verilmiştir. 

Ülkemizde, her yıl ocak ayının ilk Pazar günü ile başlayan hafta "Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası" olarak değerlendirilmekte hafta boyunca Tüberküloz(Verem) hastalığı konusunda toplum ve hastalar, hasta yakınları, toplu yaşam alanlarında yaşayanlar öncelikli olmak üzere kurum ve kuruluşlara ve sivil toplum kuruluşlarında yönelik bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

 

 İlgili hafta boyunca gerçekleştirilecek faaliyetlerde genel hijyen sağlıklı beslenme, solunum yoluyla bulaşan hastalıklar, tüberküloz hastalığının belirtileri, tanı ve tedavisi, korunma yolları, doğrudan gözetimli tedavi gibi konular hakkında yapılacak bilgilendirmeler sırasında "tüberkülozun önlenebilir bir hastalık olduğu", "tüberkülozun, düzenli ilaç kullanımı ile tedavi edilebileceği", "hastaların temaslılarına ivedilikle taramalar yapılarak koruma tedavisinin başlanılması gerektiği", "erken teşhis ve tedavinin sağlayacağı yararlar" vurgulanarak seminerler yapılmaktadır. 

Verem Savaş Haftası Bilgilendirme Sunumu aşağıdadır.

https://sisli.meb.gov.tr/www/is-sagligi-ve-guvenligi-burosu/dosya/266

 

11-01-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 11.01.2024 10:23 - Görüntülenme: 338
Kaynak: Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
  Beğen | 3  kişi beğendi

Etiketler :
Verem, Tüberküloz,